MÁVAUT, Buda utca


1951. október 13-án adták át Győrött a MÁVAUT Buda utca 33. szám alatti telephelyét.

1951-ben épült meg Győrött a Buda utcai telep, mely jelenleg is a győri járműfenntartási üzem.

Az Autó-Motor 1951. október 15-i száma így írt az átadásról:

A Buda utca MÁVAUT telep (Autó-Motor, 1951. 10. 15.)

” Ezerszer több utas a MÁVAUT gépkocsijain — mint 1945 -ben

A MÁVAUT győri telepének szerelői eddig nem a legkellemesebb munkakörülmények között végezték munkájukat, mégis jó eredményeket értek el. A napokban nagy öröm érte a győri MÁVAUT-dolgozókat: beköltözhettek abba a korszerű épületbe, mely Ötéves Tervünk keretében épült számukra. Hatalmas szerelőcsarnok, új, nagyobb garázsépület és az új adminisztrációs iroda segiti ezentúl munkájukat.

A szerelőcsarnok (Autó-Motor, 1951. 10. 15.)

Az elmúlt szombaton hangulatos ünnepély keretében adták át az épületeket rendeltetésének. Krajcsovics József, a Közlekedés- és Postaügyi Minisztérium VI. főosztálya vezetőjének helyettese beszédében érdekes statisztikai adatokat olvasott fel autóbuszközlekedésünk fejlődéséről. Eszerint a MÁVAUT vonalain szállított utasok száma 1945-ben 57.945 volt, míg 1951-ben kb. ötvenmillió utasra számáthatunk, tehát csaknem 1000-szer annyi utas veszi igénybe napjainkban a MÁVAUT kocsijait, mint 1945-ben. Míg 1945-ben csupán kilenc vonalon közlekedett autóbusz, addig 1951-ben már ennek kb. negyvenszeresén, 359 vonalon járnak a MÁVAUT kocsijai. A felszabadulás után az összes MÁVAUT-járatok útvonalainak hossza 816 kilométert tett ki. Ezzel ellentétben ma már 12.301 km-es útvonalon közlekednek a jól ismert drappszínü autóbuszok. Krajcsovics elvtárs ezután Győr város közlekedésének hasonló arányú fejlődését ismertette, majd átadta rendeltetésének az új telepet.”

A Buda utcai telep a ’80-as években
A Buda utcai telep a ’80-as években
Címkék: ,

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

tizenöt + 4 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját