A Verseny ABC


1975. október 1-én nyílt meg Győr-Adyvárosban, a Felszabadulás (ma Szigethy Attila) úton a Verseny ABC.

Az akkor már 20000 lakosú Adyvárosban örömmel vették, hogy 1975. október 1-én megnyitották nemcsak Győr, hanem észak Dunántúl legnagyobb, 1350 négyzetméter alapterületű ABC-áruházát a Felszabadulás (ma Szigethy Attila) út 112. szám alatt. Kuslics Jenő, a Győr – Sopron megyei Élelmiszer-kiskereskedelmi Vállalat igazgatóhelyettese megnyitójában elmondta, hogy a Verseny ABC-áruház építése 14 millió forintba került. A gépi felszerelésekre és berendezésekre mintegy 2 millió forintot költöttek. A raktárkészlet 4 millió forint, és kb. ugyanennyi forgalomra számítanak havonta. A Verseny ABC önkiszolgáló rendszerben működik. Újdonság a “bébisarok”, ahol bébiruházat, bébiétel és egyéb babakellék kapható. Külön játék, és ruházati osztály is található az áruházban. (A Kisalföld, 1975. 10. 02-i cikke alapján)

Az eladótér (Kisalföld, 1975. 10. 02.)

A Verseny ABC a ’80-as években

1984-ben

1984-ben

A rendszerváltás után egy angol áruházlánchoz került a Verseny ABC, és előbb S-Market majd 1996-tól Verseny Tesco néven működik.

A Verseny S-Market

A Verseny S-Market

1996. augusztusában alakítják át az áruházat.

Átalakítás 1996 augusztusában

 

Címke: ,
kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat Facebook-on, illetve már itt, a weboldalon is.

Havi rendszeres támogatást az alábbi gombbal és az összeg kiválasztásával kezdeményezhetsz:

You may also like

Szólj hozzá!

Főszerkesztő

Kozma Endre

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”