A “hétemeletes”


Győr első középmagas háza melyet Fátay Tamás tervezett

Győr első középmagas háza melyet Fátay Tamás tervezett, 1958-60-ban épült a Mester u. és a Bacsó Béla (ma Tihanyi Árpád)  út sarkán. Az épület 6 fogatú lépcsőházas elrendezéssel készült, szintenként 4 db. kétszobás, 1 db. egy szobás és 1 db. garzon lakással. A kétszobás lakások konyhai étkezőfülkés megoldással készültek. Az épületben összesen 42 db. lakás van, 55 m2-es átlagos alapterülettel. Az átlagos lakóterület 38,2 m2.

 

Az ötödik – hatodik szint építése

Extra nagy kép ITT

 

Az épület szerkezetének építése. (GYŐRITERV-es kiadvány)

 

A Sport utca felől

 

Látkép a ház tetejéről

Az építkezésről bővebben ITT

Az elkészült épület több irányból.

“Az épület külön érdekessége, hogy homlokzati színezéshez a kivitelező – hazánkban első alkalommal – importált olasz műanyag festék maradványát szerezte be. A világoskék és terrakotta szín szűkös maradékát is szerencsés ajándékként fogadtuk.” írta Fátay Tamás.

1965 körül (fotó: archív)

Tekintse meg nagy méretben ezt a képet ITT

Képek forrása: a jelöletlenek saját képek

Köszönet a https://moderngyor.com/ oldalnak az infókért

 

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat Facebook-on, illetve már itt, a weboldalon is.

Havi rendszeres támogatást az alábbi gombbal és az összeg kiválasztásával kezdeményezhetsz:

You may also like

Szólj hozzá!

Főszerkesztő

Kozma Endre

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”