RÁBA szemeteskocsi Pécsnek


Pécs város vezetése szemeteskocsik beszerzése mellett döntött és a köztisztasági üzem részére megvásároltak 2 darabot a győri gyárból.

Pécs városa versenytárgyalást tartott 6 db szemétszállító kocsi beszerzéséhez. Ezen a következő cégek tettek ajánlatot: Magyar Waggon- és Gépgyár r. t. (Győr), Mátrai Antal és Társa r. t. (Bp.), Teudloff Dittrich Gépgyár (Bp.). A Műszaki ügyosztály és a város vezetése az első cég ajánlatát fogadta el, és próbaképpen 2 kocsi beszerzése mellett döntött. 1928 szeptemberében a köztisztasági üzem részére megvásároltak 2 db kocsit a győri gyárból, a fennmaradó létszámot pedig a „helyi ipar foglalkoztatásával” kívánták feltölteni.

A győri Magyar Waggon- és Gépgyár elküldte a szemeteskocsi fotóit és a leírást, melyek az alábbiakban megtekinthetők.

A Magyar Waggon és Gépgyár szemétgyűjtő kocsija menetkész állapotban a gyár udvarán (Fotó: Glück József)
 A győri vállalat leírást is mellékelt a kocsihoz
A szemétgyűjtő kocsi ürítési állapotban (Fotó: Glück József)

A győri kocsikat viszonylag könnyűre tervezték (1240 kg), hogy megfeleljenek a pécsi meredek utcák által támasztott követelményeknek is. A kocsiszekrény fogasléc segítségével hátramozgatható volt, miáltal a fenéken elhelyezett csapóajtók megnyíltak és a szekrény kiürült. A két fogat összesen 7100 pengőbe került.

Forrás: https://mnl.gov.hu/mnl/baml/hirek/megerkeztek_az_uj_szemetes_kocsik

Címkék:

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

A győri Puli

Az 1000.

Szólj hozzá!

11 − hét =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját