Imaház a Munkás utcában


1930. május 4-én Győr-Gyárvárosban a Munkás utca 7. sz. alatt evangélikus imaházat adtak át a híveknek.

„Új evangélikus imaház Győrött.

Győr gyárvárosi negyedében az ev. egyház két éve tart egy bérelt helyiségben istentiszteleteket és bibliaórákat. Ez évben azután megvett a gyülekezet a Munkás-utcában egy kis házat s abban két szobából imatermet készített.

Evangélikus imaház a Munkás utca 7. sz. alatt az 1930-as években.

Máj. 4-én volt az új imateremben az istentisztelet, melyet D. Kapi Béla püspök végzett. Istentisztelet után Miklás Mihály egyházfelügyelő adta át az imatermet a gyárvárosi híveknek lelkes szavak kíséretében. Az imaház részére az oltárképet Karikó Rezső róm. kath. vallásu testvérünk ajándékozta.” (Harangszó, 1930. 05. 11.)

Dokumentumok a ház megvételéről:

Az imaház az 1980-as években.

A képekért és a dokumentumokért köszönet Miskolczi Zsoltnak.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

A győri Puli

Az 1000.

3 hozzászólás

  • Pölöskei Istvánné
    2023-11-30 at 07:15

    Nagyon örülök a régi képeknek, itt születtem itt élek azóta is.orommel nézegetem a fotókat.

  • varga
    2023-12-11 at 15:06

    ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ….35 ezer ft rehab ellátást állapitottak meg ,feleségem közmunkán 60 ezer ftot kap VAGY VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15 30101 6583 számla szám otp 11773346-04028905 //amennyiben nem tudnak tüzelöben segiteni szeretnék egy élelmiszer csomagot ,ha lehet

Szólj hozzá!

2 × 4 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját