A győri Villamos Műszaki áruház, 1977


1977. szeptember 06-án nyílt meg Győrött, a Czuczor Gergely utcában a Villamos Műszaki áruház.

Az áruház helyén kb. 1969-ig az ún. „Rendőrségi-ház” állt.

A Czuczor Gergely utca 21. sz. ház 1944-ben túlélte a bombázást.
A Czuczor Gergely utca 21. az 1957 körül

Bödök Miklós által tervezett áruház két év alatt készült el az Iparcikk Kiskereskedelmi Vállalat saját költségén. Sem állami támogatást, sem hitelt nem vettek fel a húsz millió forintos beruházáshoz. Az átadott épületben 1314 négyzetméternyi az áruház, 930 négyzetméter területet foglalnak el a vállalat központi irodái.

Az új Villamos Műszaki áruház

Az áruház földszintjén kerékpárok, háztartási gépek, híradástechnikai és elektroakusztikai cikkek találhatók.

A földszinti eladótér
A földszinti eladótér

Az emeleti rész önkiszolgáló rendszerű. Típusonként csoportosították a kerékpár- és motorkerékpár-alkatrészeket, a villamos szerelési cikkeket.

Az emeleti eladótér
Vásárlók a nyitás napján (Kisalföld, 1977. 09. 07.)

„A műszaki áruház elkészültével megszüntetett üzleteit átalakítja a vállalat. A járműalkatrész bolt helyén hanglemezek, hangszerek vásárolhatók majd. A rádió-televízió szakboltból önkiszolgáló illatszerüzlet lesz. A villamossági üzletből önkiszolgáló faárubolt. A volt központi irodák helyén pedig a környezetbe illeszkedő ajándékboltot nyitnak.” (Kisalföld, 1977. 09. 07.)

Az áruház homlokzata (Kép: Magyar Épitőipar 1978 / 1-2.)
Az áruház leírása (Kép: Magyar Épitőipar 1978 / 1-2.
Címkék: , ,

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

5 × négy =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját