Püspökvár a Duna felől


„Püspökvár a Duna felől” képeslapot Berecz Viktor vasúti könyvkereskedő adta ki 1900-ban.

A képeslap érdekessége, hogy siegburgi (város Németországban, azon belül Észak-Rajna-Vesztfália tartományban) „Schenck & Schöpp” márkájú csukamájolaj emulziót ajánló bélyegzés van a lapon.

Püspökvár a Duna felől (Képeslap, saját tulajdon)

Berecz Viktor 1899-ben a Felső-Duna utca 18. szám alatt nyitotta meg képes levelezőlap árucsarnokát. Ekkor 12 féle győri képeslapot árult.

Berecz Viktor hírdetése (Dunántúli Hírlap, 1899. 12. 17.)

1900-ban 63, 1901-ben pedig100 féle győri képes levelezőlap volt a kínálatban, és már a vasúti pályaudvaron volt az üzlet.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

3 × 5 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját