Kisalföld, Év Embere 2017


A Kisalföld szerkesztősége ötödik alkalommal választotta meg 2017-ben az év embereit.

A díjra ugyan engem terjesztettek fel, de az igazat megvallva, ezt a díjat valójában nem Én kaptam, hanem Mi kaptuk. Hisz a Régi Győr nélkületek egy nézetlen és hiányos fényképalbum lenne csak, régi képekkel. Tartalommal és élettel Ti töltitek meg, munkámat Ti segítitek a rengeteg kép beküldésével, a sok biztatásról már nem is beszélve. Így engedjétek meg, hogy e díjat közösnek tekintsem és felétek fordulva én mondhassam most ki: Köszönöm!

„A hétköznapok hőseit díjaztuk az Észak-Dunántúlon, akik követendő példa lehetnek mindannyiunk számára bátorságuk, kitartásuk, emberségük vagy éppen segítőkészségük miatt, ugyanakkor páratlan az a munka, amit közösségükért tettek és tesznek ma is. …a Kisalföld Év Embere 2017 elismeréseket, Győrből a város legnagyobb internetes képes gyűjteményét, a Régi Győr oldalt önkéntes alapon fejlesztő Kozma Endre, …”

Az Év Embere 2017 díjak (fotó: Béres Márton)

A 2017-es év emberei a díjakkal: Borossay György (Sopron), Lajtos Ibolya (Mosonmagyaróvár), Berényi Orsolya (Tata), Kozma Endre (Győr) és Jerkó Gyula (Kapuvár).

Év embere díj 2017 FOTÓ: BÉRES MÁRTON

„Ő maga a Régi Győr – Amit Kozma Endre létrehozott, az elmúlt hét évben felbecsülhetetlen helytörténeti értékké vált, ráadásul a Facebook-közösség számára könnyen elérhető. Így a város lakói és az elszármazottak is számtalan információval és kellemes élménnyel gazdagodtak ez idő alatt. Ha valaki Győr  múltját kutatja vagy nosztalgiából keres régi belvárosi, külvárosi, lakótelepi hangulatokat, nem kerülheti meg a facebook oldalt, amelynek több mint 30 ezer követője van s körülbelül 19-20 ezer kép – kisebb részt dokumentum – található rajta. A hatalmas gyűjteményt egyetlen ember látja át: Kozma Endre, akinek tudása együtt fejlődött az oldallal, ezért helytörténeti előadás-sorozatra is hívta már a megyei könyvtár. A facebook oldalt egy ismerősével hozták létre 2010-ben, a másik szerkesztő nem sokkal később kilépett, s Kozma Endre, az akkor egyébként pékszakmában dolgozó családapa azóta is ellenszolgáltatás nélkül, önkéntes alapon fejleszti Győr legnagyobb nyilvános képgyűjteményét. – A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. – ezek a kezdősorai regigyor.hu – nak, mivel fia segítségével már szépen szerkesztett honlapot is gondoz. – Nagyon sokan ajánlják fel gyűjteményüket, számomra pedig ez nem fáradtság, az életem elválaszthatatlan részévé vált az a napi több óra, amit a Régi Győrrel töltök. Jólesik az élményt másokkal is megosztani, amit számomra is jelent a város múltjának megismerése – mondta Kozma Endre” (Kisalföld, 2017. 12. 28.)

Az Év Embere 2017 díjat Garamvölgyi Imre főszerkesztő és Somodi Géza főszerkesztő-helyettes adta át.

A díj átvétele (fotó: Béres Márton)
Az Év Embere 2017
Címkék: , ,

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

2 hozzászólás

  • somogyi lajos
    2017-12-30 at 08:55

    SZIA ENDRE… EGY GYŐRI SZÜLETÉSŰ SRÁC VAGYOK ÚGY 70 FÖLÖTTI ÉVEMMEL…. NÁDORVÁROSBAN AZ EŐRSI PÉTER UTCÁBAN SZÜLETTEM 1946-BA. MAJDNEM 30 ÉVIG ÉLTEM OTT… 1973–BAN ÁCSRA NŐSÜLTEM… AZÓTA CSAK AZ ORVOSI ELLÁTÁS ÉS A TE KÉPEID KÖTNEK GYŐRHÖZ… SZÜLEIM–NAGY ÉS DÉDSZÜLEIM ÉS AZ ERNŐ ÖCSÉM — SÓGOROM MIND A NÁDORVÁROSI TEMETŐBEN NYUGSZANAK…SAJNOS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20ÉVET A VAGONGYÁRBAN DOLGOZTAM MAJD AZ TÁN AZ ÁCSI FATELEPRŐL MENTEM NYUGDÍJBA….., NAGYON SZERETEM GYŐRT ÉS EZÉRT A TE KÉPEIDEN KERESZTÜL ÉLVEZEM LEGINKÁBB GYŐR MÚLTJÁT ÉS JELENÉT….. SZEMÉLYESEN MÁR RITKÁBBAN JÁRUNK GYŐRBE ………………..EZÚTON SZERETNÉK GRATULÁLNI NEKED AZ ÉV EMBERE KITÜNTETÉSÉRT… SOK SIKERT A TOVÁBBI MUNKÁDHOZ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VÁROM ÉS FIGYELEM A TOVÁBBI KÉPEKET… HA TUDSZ TALÁLNI A VAGONGYÁRRÓL ÉS RIHARCGYÁRRÓL RÉGEBBIK KÉPEKET ÉS PERSZE GYŐRRŐL SZÍVESEN VÁROM… ELNÉZÉST A ZAVARÁSÉRT… TOVÁBBI SIKERES MUNKÁT !!!!!!!!!!!!! BÉKÉS BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNOK ……………………………….ÜDVÖZÖL LAJOS ÉS CSALÁDJA ………………..

Szólj hozzá!

nyolc − 8 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját