Király u. 7.


A kétemeletes ház a XIX. századi Győr klasszicista építészetének emléke.

A XVI. század végén Bezerédi Bálint telke volt, tőle vette a rajta álló házzal Francisco de Courier hadmérnök kapitány. 1617-ben már az övé volt. 1703-ban emeletes ház. A XVIII. század végén ebben a házban lakott Hitzelberger Antal, majd fia, Ferenc, a jó hírű győri órásipar kiváló mesterei. Róluk bővebben ITT

Késő-klasszicizáló homlokzata részben az 1961. évi visszaállítás szerencsés eredménye (Réti József tervei alapján)

Az 1961-es felújítás után a földszintjén cukrászdát rendeztek be.

 

A ’70-es évek elején (Győr, Panoráma útikönyv)

A ’80-as években Ételbár működött itt

Felhasznált irodalom:

Jenei – Koppány: Magyar műemlékek – Győr, 1964

 

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat Facebook-on, illetve már itt, a weboldalon is.

Havi rendszeres támogatást az alábbi gombbal és az összeg kiválasztásával kezdeményezhetsz:

You may also like

Szólj hozzá!

Főszerkesztő

Kozma Endre

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”