Juhász Ernő bőrdíszműves


Juhász Ernő bőrdíszművesmester műhelye a Baross út 4. szám alatt volt.

Az “Ipari újjáépítésünk, szerk.: Tonelli Sándor dr. Kiadó: Forum Hungaricum, Bp. 1948.” könyvben ezt olvashatjuk.:

Juhász Ernő bőrdíszművesmester, Győr, Baross-u. 4.. Zollschan Ervin Bőrdíszműgyárában (Győr, Andrássy u. 68.) tanult. Mint segéd, később mint csoportvezető is ott dolgozott. 1938-ban tett mestervizsgát és önállósította magát.

Juhász Ernő bőrdíszműves Baross úti üzlete a Szabadsajtó utcából nézve az 1940-es évek végén.

A háború alatt majdnem 100 százalékos kárt szenvedett. Az ostrom után azonnal megkezdte működését. Az ipartestületnél a szakosztály, valamint a tanonc- és mestervizsga bizottság elnöke, előljárósági tag.”

A műhely helyén ma a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtár ruhatára van.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

12 − 9 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját