Ivókút a Széchenyi téren


1989. augusztus 25-én adták át a Zsolnay-ivókutat Győrött a Széchenyi téren.

Közép-Európa legszebb barokk terén, a győri Széchenyi téren 1989. március 11-én szűnt meg a parkolási lehetőség, a gyalogosok vették birtokba a területet.

A Városgondnokság egy Zsolnai ivókutat, padokat és virágtartókat helyezett el a téren.

A Zsolnay-ivókút a győri Széchenyi téren. (Kisalföld, 1989. 08. 25.)
Az ivókút 1992- vagy 93-ban (Szabó Tina és Marcell köszönjük a képet)
Az ivókút 1992- vagy 93-ban (Szabó Tina és Marcell köszönjük a képet)
Zsolnay-ivókút, padok, virágtartók 1994-ben (Hofmann Tamás képe)

A kút 1998. szeptemberéig oltotta a sétálók szomját, majd az októberben elkezdődő Széchenyi téri ásatások miatt elbontották. További sorsáról még nem találtam semmit.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

2 × 5 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját