Haditechnikai kiállítás a Széchenyi téren


1966. május 10-e és június 4-e között haditechnikai kiállítást rendeztek a győri Széchenyi téren.

Az eseményről így írt a Kisalföld, 1966. 05. 6-i száma:

„A kora hajnalban munkába siető győriek tegnap megcsodálták az ezüst gépmadarat, amely ott csillogott a Széchenyi téren. Szárnyait még nem szerelték fel, de karcsú törzse is erőt árult el. Kérdésekkel halmozták el az őrség katonáit, s ők szívesen válaszoltak a feltett kérdésekre.
A haditechnikai kiállítás első darabja, egy léglökéses vadászgép éjszaka érkezett meg Szegedről, ahol csak a tanulók közül több mint hétezren nézték meg a kiállítást.

Gépmadár a győri Széchenyi téren (Kisalföld, 1966. 06. 06.)

A repülőgép után már útban van a szerelvény, amely hozza a harckocsit, a páncéltörő- és légvédelmi ágyút, az aknavetőt s a műszaki vegyvédelmi eszközöket, kézi fegyvereket és a katonai optikai felszereléseket. Mindezt a látogatók ki is próbálhatják. Beülhetnek a vadászgépbe, a páncélosba, lőhetnek a fegyverekkel.

Hölgyek a haditechnikai kiállításon. (Komondi Miklós gyűjteményéből)

A kiállítást, mely május 10-én 10 órakor nyílik, az iskolák és üzemek szervezetten és csoportosam június 4-ig látogathatják meg. A kiállítás végignézése körülbelül két és fél óráig tart, mert közben a baráti országok fegyveres erőinek és a Magyar Néphadsereg katonáinak életéből tablókiállítás is kínálkozik megtekintésre, sőt kisfilmeket is vetítenek a Jókai Mór Művelődési Házban.”

Címkék:

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

17 + tizenkettő =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját