Győr idegenforgalmi prospektusa, 1939.


Győr város közművelődési ügyosztályának összeállításában szép kiállítású idegenforgalmi prospektus jelent meg 1939-ben.

„A 20 oldalas füzet címlapját Schutzbach Antal iparművész rajza díszíti. A második és utolsó előtti oldalon magyar, német, angol, francia és olasz nyelven ismertetést találunk Győrről.

„címlapját Schutzbach Antal iparművész rajza díszíti.”
A második oldalon magyar, német és angol nyelvű ismertető

A többi oldalt sikerült fényképfelvételek foglalják el.

Tóth Gy. István felvételei közül Erzsébet-téri részlet, dr Somogyi Antal felvételei közül a székesegyházi sekrestye, székesegyházi részlet és Maulbertsch-freskó, a Magyar Film Irodától Kilátás a püspökvár tornyáról, Apáturház, Bencések temploma, Dobos fotótól Mária-szobor, Hősök emléke, Szent István-ut, Rábaparti részlet, Részlet a dunai kikötőből, Uszodarészlet, Idegenforgalmi pavilion. Igen szép Maertens György két felvétele is: Nyolcas a Rábán, Piacrészlet.”

A szép prospektus Valló István dr tanácsnok ízlését dicséri. A könyvet a Pallas-nyomdában állították elő. Bizonyáranagy sikert fog aratni.” (Dunántúli Hírlap, 1939. 09. 03.)

Az utolsó előtti oldalon angol, francia és olasz nyelvű ismertető.
A hátoldal

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

2 hozzászólás

  • Szabó János
    2023-08-07 at 21:45

    Csak megjegyezném, hogy a fotó készítői között két neves vezető is található a Magyar Waggon és Gépgyár Automobilgyárából, Tóth Gy. István főmérnök, aki a háború után Krumauban igyekezett megőrizni a gyár nyugatra hurcolt javait és Maertens György, aki 1913-tól járta végig a ranglétrát a cégvezetői titulusig.

Szólj hozzá!

2 × 3 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját