Győr, 1939


1939-ben, Győr város Közművelődési Ügyosztályának összeállításában ízléses és szép kiállítású idegenforgalmi prospektus jelent meg.

A 20 oldalas füzet címlapját Schutzbach Antal iparművész rajza díszíti.  A második és utolsó előtti oldalon magyar, német, angol, francia és olasz nyelven ismertetést találunk Győrről. A többi oldalt sikerült fényképfelvételek foglalják. Dr. Tóth Gy. István felvételei közül Erzsébet-téri részlet, dr Somogyi Antal felvételei közül a székesegyházi sekrestye, székesegyházi részlet és Maulbertsch-freskó, a Magyar Film Irodától Kilátás a püspökvár tornyáról, Apátúrház, Bencések temploma, Dobos fotótól Mária-szobor, Hősök emléke, Szent István-út, Rábaparti részlet, Részlet a dunai kikötőből, Uszodarészlet, Idegenforgalmi pavilon. Igen szép Maertens György két felvétele is: Nyolcas a Rábán, Piacrészlet. A szép prospektus Valló István dr tanácsnok ízlését dicséri. A könyvet a Pallas-nyomdában állították elő. Bizonyára nagy sikert fog aratni. (Dunántúli. Hírlap. 1939. 09. 03.)

A füzet címlapját Schutzbach Antal iparművész rajza díszíti

A második és utolsó előtti oldalon magyar, német, angol, francia és olasz nyelven ismertetést találunk Győrről.

Erzsébet téri részlet

A prospektus képanyagáért köszönet Kulcsár Lászlónak

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

1 + tíz =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját