Ezer apró cikk bolt


1962. december 3-án nyílt meg Győr- Sopron megye első Ezer apró cikk boltja Győrött az Alkotmány (Király) utca 11. sz. alatt.

1962. december 3-án nyílt meg Győr- Sopron megye első Ezer apró cikk boltja Győrött az Alkotmány (Király) utca 11. sz. alatt, az Üveg-Porcelán bolt helyén.

Az Üveg-Porcelán bolt 1960-ban

A Kisalföld napilap 1962. 12. 4-i száma így írt:

„1000 apró cikk boltja

Hétfőn délelőtt nagy érdeklődés mellett nyílt meg a Győr-Sopron megyei Iparcikk-Kiskereskedelmi Vállalat „1000 apró cikk” boltja az Alkotmány utca 11. szám alatt. A bolt az első két órában 6000 forint forgalmat bonyolított le.

Az Ezer apró egyik gondolája a nyitás előtt (A Győri Iparcikk Vállalat fotóalbumából)

Az ízlésesen berendezett, nem is ezer, hanem pontosan 1350-féle cikket tartalmazó bolt önkiszolgáló rendszerű.

A gondola másik oldala (A Győri Iparcikk Vállalat fotóalbumából)

Létesítése 100 000 forintba került. A vállalat ahhoz kívánt vele segítséget nyújtani, hogy a mindennapi élethez szükséges ezernyi apróságot egy helyen, kényelmesen vásárolhassa meg a közönség.

1350-féle cikk a polcokon (A Győri Iparcikk Vállalat fotóalbumából)

A bolt bemutatkozásából ítélve ez sikerült is, s a vállalat az igényeknek megfelelően még tovább szándékozik bővíteni a bolt választékát.

A pénztár (A Győri Iparcikk Vállalat fotóalbumából)

1963. áprilisában már csaknem 3000-féle cikket árultak.

„Majdnem 3000-féle cikk lelőhelye.” (Kisalföld, 1963. 04. 24.)

„— Az ezer aprócikkből már ötezer aprócikk lett — mondja Barna János boltvezető. — Decemberben lesz három éve, hogy megnyitotta a boltot a Győr- Sopron megyei Iparcikk-kiskereskedelmi Vállalat. Bevált, fejlődik, a forgalom állandóan emelkedik.” (Kisalföld, 1965. 08. 25.)

1980-ban az „1000 apró cikk” üzletből barkácsbolt lett, mögötte műhely, melynek bejárata a bolt melletti Lépcsőközből nyílt.

A Barkácsbolt a ’80-as években.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

nyolc + 7 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját