Bástya utca 36.


A Bástya utca 36. sz. ház a győri romantikus építészet említésre méltó épülete.

A Bástya utca 36. számú, hosszú földszintes ház, sima homlokzatán az ablakokat csúcsíves vakolatkeret övezi; a a csúcsívek alatti ívmezőket pedig vakolatból húzott vakmérművek díszítik. A homlokzatot csúcsíves ívsorral alátámasztott főpárkány zárja le. A házat az 1860-as években építették.

A Bástya utca 36. 1950 körül (A kép forrása: az OMF vizsgálat fotói 1951-1959)
A Bástya u. 36. a ’80-as években. (fotónegatívról szkennelve)

Felhasznált irodalom:

Jenei – Koppány: Magyar műemlékek – Győr, 1964

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

13 + öt =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját