Az Apostol étterem
1986. február 19-én nyílt meg az Apostol étterem a Széchenyi tér 3. szám alatt.
„A győri Széchenyi tér tömbrekonstrukciója befejezéséhez közeledik, nem csak az ország, hanem Közép -Európa egyik legszebb tere lesz.
A Győr-Sopron Megyei Élelmiszer-kereskedelmi Vállalat Apostol étterme ugyancsak a tér dísze lesz, külön cégért terveztetnek részére. Nagy Szabolcs belsőépítész már elkészítette az Apostol terveit, a kivitelezést pedig egy gazdasági munkaközösség végzi.
A 102 négyzetméter alapterületű, bolthajtásos étteremben kettő, négy és hat személyes boxokban egyszerre 50 személyt tudnak kényelmesen kiszolgálni. Az ételpultnál is lesz négy bárszék. A falakat a mennyezetig fa és textíliákból készült burkolat fedi. A legfőbb törekvésük (gondolva a Győrbe érkező diákokra és autós turistákra), minél több féle üdítőitalt áruljanak, ezért a legkorszerűbb Cornélius üdítőitalautomatát működtetik majd. Palackozott borokból, több féle sörből választhatnak még a vendégek. Nagy gondot kívánnak arra fordítani, hogy finom kávé és tea várja az Apostolban a vendégeket.
Naponta változó, kézzel írott étlapot tesznek a vendég elé, amelyen nyáron mindig szerepel a hideg meggyleves, kelvirág és gyümölcspuding, valamint többféle pizza. Állandóan ajánlják a vendégnek a borjú-, valamint vadhúsból készült, azonkívül a népszerű kisalföldi tájjellegű ételeket. Már beszerezték a salátás gondolát, amelyen nyolcféle salátát kínálnak, de a vendég kívánságának megfelelően is készítenek el salátafélét.” (Kisalföld, 1985. 10. 03.)
„Új cégér a belvárosban
Nemcsak Győr, hanem Közép-Európa egyik legszebb tere a Széchenyi tér, amely a város műemléknegyedének központja. A hármas számú ház alapjai már a XVI. században álltak, majd az 1800-as évek közepén a klasszicizmus egyik kiváló mestere, Fruhmann Antal építette át a házat. Ebben a gyönyörűen felújított épületben nyitotta meg tegnap délben a Győri Élelmiszerkereskedelmi Vállalat az Apostol éttermet. A hatvan négyzetméter alapterületű, boxokkal tarkított hangulatos kis étteremben egyszerre 47 személyt tudnak kiszolgálni. Az étterem slágerei feltehetően a Nyári Ferencné mesterszakács által készített olasz ételek, valamint a csapolt sör és — tekintettel a téren kialakított autóparkolóra —állandóan kapható tízféle üdítőital.” (Kisalföld, 1986. 02. 19.)