Német csapatok bevonulása Győrbe, 1944. március 19-én.


Az írás nemrég került elő a családi archívumból, és tulajdonosa, Pirityné Eszter hozzájárult ahhoz, hogy közöljük Hárs Ottó naplójának ezekre a napokra vonatkozó részleteit.

„A történelem itt dübörög előttünk és ott dörög a fejünk felett.” „Mit akarnak itt? Hová mennek? Végtelen sokan jönnek a hernyótalpasok …”

Győr, 1944. március 19. Vasárnap

A napló további részletei itt: 1944-márc. 19-21

„A Szent István úton végtelen sokan jönnek”
A Gróf Tisza István téren

A képek forrása: retronom.hu 

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

1 hozzászólás

  • Medizinalrat emeritus Primarius Dr Puhr Ferenc
    2020-03-20 at 08:03

    Emlekszem ra az Apponyi Albert Leanygimnazum elött alltam draga szüleimmem es batyammal, s neztük öket csodalkozva. Felelmetes Volt;

Szólj hozzá!

5 × 3 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját