A Rába-parti borozó


1967. április 8-án nyílt meg Győrött, a Fürst Sándor (ma Zechmeister) utca 15. szám alatt a Rába-parti borozó.

A Győr és Vidéke körzeti Földmívesszövetkezet borozót nyitott a Rába-parton 1967. áprilisában.

A Kisalföld napilap 1967. április 9-i száma így írt:

„Földmívesszövetkezeti székház Győr Belvárosában

Első osztályú külső, harmadosztályú árak

A Győr és Vidéke körzeti Földmívesszövetkezet a falvak ellátása mellett már régóta segíti Győr ellátását is. Különösen elismerésre méltó, hogy a szövetkezet az idegenforgalomért is sokat tett.

Vasárnap délelőtt a Rába-parton megnyílik egy magyaros jelleggel, ízlésesen berendezett és kialakított borozó. Ilyen jellegű létesítmény nyitását már régóta sürgették az idegenforgalmi szakemberek.

A borozó harmadosztályú árakon a Szekszárdi Állami Gazdaság borait árusítja. A hangsúly nem az italozáson van, hanem a kulturált szórakozáson. Sült kolbászt és pecsenyét is árusítanak házikenyérrel.

A Rába-parti borozó a nyitás napján (Kisalföld, 1967. 04. 09.)

A borozóra félmillió forintot költött a szövetkezet. Ugyanannyit a fölötte lévő emelet rendbehozására, ahol irodák lesznek. Még az idén a borozó mellett sörözőt is berendez.

Az épület másik oldala a Bajcsy-Zsilinszky útra néz. A városképet rontó földszintes részt ezen az oldalon is rövidesen eltüntetik. A dolgozók részére 11 lakást építenek.”

A Rába-parti étterem konyhájának belseje, kb. 1977 (Kép: mandadb.hu)
A Rába-parti étterem a ’80-as évek végén

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

tizennégy − 3 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját