Kálvária u. 6. az egykori Városmajor


A győri Kálvária utca 6. számú háza az egykori városmajor épülete.

Az épületet 1752-ben, a régi Városházával egy időben emelték. A földszintes épület középtengelyében oromzatos barokk kapu volt. 1945-ig itt volt a város gazdasági majorja, majd a Győri Városgazdálkodási és Útkarbantartó Vállalat telephelye lett.

A Kálvária u. 6. 1960 körül.

A telep környékén római sírokat tártak fel a régészek.

Felhasznált irodalom:

Jenei – Koppány: Magyar műemlékek – Győr, 1964

Győr, Panoráma útikönyv, 1974

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

1 × öt =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját