Látkép a gyárvárosi Jézus Szíve Római Katolikus templom tornyából


A fotó a gyárvárosi Jézus Szíve Római Katolikus templom tornyából készült, északnyugati irányba nézve.

Gyárvárosi látkép, ’30-as évek

„A fotó a gyárvárosi Jézus Szíve Római Katolikus templom tornyából készült, északnyugati irányba nézve. Ahol az egykori munkástelep egy részét, az állatvásárteret valamint a szeszgyár és vagongyár területét láthatjuk. Kép a 30-as évek elején készülhetett. Állnak eredeti formájukban az épületek, viszont nem látszanak még a Nagysándor József utcába ültetett gesztenyefák. Az állatvásártéri „erdős” terület igen. Középen az egyemeletes, később lebombázott épület helyén ma orvosi rendelő található.”

Leírás: Harsányi Attila

Fotó: Payer Zoltán (Németh Vilmos gyűjteményéből)

Címkék: ,

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

2 × 4 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját