Látkép a gyárvárosi Jézus Szíve Római Katolikus templom tornyából


Gyárvárosi látkép, ’30-as évek

Tekintse meg nagy méretben ITT

“A fotó a gyárvárosi Jézus Szíve Római Katolikus templom tornyából készült, északnyugati irányba nézve. Ahol az egykori munkástelep egy részét, az állatvásárteret valamint a szeszgyár és vagongyár területét láthatjuk. Kép a 30-as évek elején készülhetett. Állnak eredeti formájukban az épületek, viszont nem látszanak még a Nagysándor József utcába ültetett gesztenyefák. Az állatvásártéri “erdős” terület igen. Középen az egyemeletes, később lebombázott épület helyén ma orvosi rendelő található.”

Leírás: Harsányi Attila

Fotó: Payer Zoltán (Németh Vilmos gyűjteményéből)

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat Facebook-on, illetve már itt, a weboldalon is.

Havi rendszeres támogatást az alábbi gombbal és az összeg kiválasztásával kezdeményezhetsz:

You may also like

Szólj hozzá!

Főszerkesztő

Kozma Endre

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”