Az INTERSPAR Győrött


1995. április 27-én nyílt meg Győrött, a Fehérvári úton Magyarország első 10.000 m2-es európai színvonalú INTERSPAR bevásárlóközpontja

Szövőcsarnokból bevásárlóközpont

A Fehérvári út Kft. megbízásából a győri Universal Vegyesipari Kft. generálkivitelezésében hatalmas bevásárlóáruház épült Győrben az Interspar részére. Egy, már meglévő gyári létesítmény, az Uniontex (volt Győri Textilipari Vállalat, RÁBATEXT) nagy szövőcsarnokának átépítésével alakították ki az áruházat.

A Győri Textilipari Vállalat szövőcsarnoka

” Értékesítés előtt a Rábatext

Tudomásunk van egy nagy nyugat-európai áruházi lánc érdeklődéséről, amelyik a vállalat legújabb, nagy szövőcsarnokát szupermarketté szándékozik átalakítani.” (Kisalföld, 1993. 03. 10.)

Az áruház építése 1994. október 22-én
Az áruház építése 1994. október 22-én

Az Interspar győri nagyáruházában a kivitelezők egy ötezer négyzetméter nagyságú élelmiszer-áruházi részleget alakítottak ki, de helyet kapott a nagycsarnokban cipőbolt, továbbá ruhabutikok, talál a fogyasztó itt utazási irodát, bankfiókot, illatszerárudát, trafikot és sokféle javító-, szolgáltatóegységet. Az odalátogató vendégek teljes körű kiszolgálására egy 1200 négyzetméteres éttermet is kialakítottak. Az óriáscsamok előtt még nagyobb méretű, 550 gépkocsi egyszeri fogadására alkalmas, 15 ezer négyzetméteres parkolót létesítettek.

A leendő parkoló helye 1981-ben (Fotó Békefi Péter gyűjteményéből)
Aszfaltozzák a parkolót 1995. 03. 18-án
Hirdetés a Kisalföld 1994.12. 09-i számából


A Kisalföld napilap 1995 . április 27., csütörtöki számából:

” Ma nyílik a vásárlóközpont

A győri textilipari vállalat egykori nagy szövödéjének átalakításával, száz cég héthónapos munkájával, az Universal Vegyesipari Kft. generálkivitelezésével ma nyitja meg a nagyközönség előtt kapuit a megyeszékhely legnagyobb bevásárló-áruháza, az Interspar bevásárlóközpont. A kiszolgálólétesítményeivel együtt tízezer négyzetméter, s ebből ötezer az osztrák érdekeltségű Intersparé. Az építtetőnek Ausztriában 31 bevásárlóközpontja van, Magyarországon pedig a győri a harmincötödik. Az Interspar mellett cipőáruház és óra-ékszer üzlet, virágbolt, sőt, bankfiók is működik majd, egyetlen helyen. Na és persze 1200 négyzetméteres étterem.

Nyitókészlet (Kisalföld, 1995. 04. 27.)

Az éttermet egyébként a technika számos vívmányával felszerelték. A mai megnyitóra sok száz millió forintos árukészlettel készültek a tulajdonosok. Mint a tegnap délutáni sajtótájékoztatón Buday Tamástól, az Interspar Aruház igazgatójától megtudtuk, az árukészlet mintegy felét Magyarországról szerezték be, a nálunk meghonosodott multinacionális cégek árui mind megtalálhatók. A bevásárlóközpontnak van saját sütödéje és húsfeldolgozója, a vevőket 130 munkatárs szolgálja ki. A parkoló 550 személygépkocsit fogadhat egyszerre. A bevásárlóközpont vezetői arra számítanak, hogy időről időre családi program lesz majd meglátogatni az Interspart. Az osztrák cég vezetői rendkívül elégedettek az áruház kialakításában részt vett vállalatok munkájával, méltatták a tegnap este átadott létesítmény színvonalát.”

Kisdalföld, 1995. 04. 19.


Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

A győri Puli

Az 1000.

Szólj hozzá!

tizenkettő − tíz =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját