Útjavítás a Munkácsy utcában


Friedery Albert győri fotográfus felvétele 1909-ben készült a Munkácsy utca burkolatának javításakor.

1900. áprilisában határozott a közgyűlés egy gőzhenger beszerzéséről Győr útjainak, utcáinak rendbetételéhez. A gőzhenger szállításával Fowler János és társa Budapest-kelenföldi vállalkozót bízták meg, amely 1900. július 5-én teljesítette is feladatot.

Győr város gőzhengere a Munkácsy utcában 1909-ben

A Munkácsy utcában 1906-ban még zúzottkő burkolat volt, majd 1909-ben kapott aszfaltburkolatot.

Útjavítás a Munkácsy utcában 1909-ben. Háttérben a 16. és a 18. sz. ház (Fotó: Friedery Albert)

„A legközelebb aszfaltozandó utcák a Rábaszer mely már félig el is készült s a Munkácsy-utca, ahol az alapépítményen dolgoznak.” (Dunántúli Hírlap, 1909. 09. 27.)

A fotóért köszönet Friedery Lászlónak.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

egy × 1 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját