MHSZ Győr megyei és városi elnökség székháza


Belvárosi foghíjtelken (Bajcsy-Zsilinszky E. út 2.)  épült fel az MHSZ győri székháza 1966-ban,  Pilt Rudolf tervei alapján.

1966. július 4-én avatták fel a négyszintes irodaházat. A földszinten lakás és raktárak, az emeleteken irodák, oktatótermek, valamint a harmadik emeleten a 150 személyes előadóterem helyezkedik el.

Az MHSZ székház az átadás után (GYŐRITERV kiadvány)

A tető teljes méretében tetőterasznak épült amit később elbontottak. A tetőterasz szabadtéri rendezvények, előadások megtartására volt alkalmas.

A tetőterasz (Magyar Építőművészet, 1969/4. p10-13.)
A székház lépcsőháza
A székház homlokzata 1968-ban (Magyar Építőművészet, 1969/4. p10-13.)

Felhasznált irodalom: Magyar Építőművészet, 1969/4. p10-13.

Címkék: , ,

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

1 hozzászólás

Szólj hozzá!

16 − 15 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját