Ideiglenes fahidak a Rábán


Ideiglenes fahidak a felrobbantott vashidak helyén a Rábán.

Az  1945. március 28-án felrobbantott hidak helyére a szovjet hadsereg hidászai két erős, nagy teherbírású fahidat építettek, melyek 1953. novemberéig, az új vasbeton hidak elkészültéig biztosították az átkelést a Rábán.

Az ideiglenes hidak 1949-ben.
Az ideiglenes fahidak
A híd látképe a Radó-szigetről, 1951 (kép: fortepan_2931 / UVATERV)

A híd látképe az egykori rakodópartról, 1951 (kép: fortepan_2932 / UVATERV)

Árvízkor (fénykép Németh Vilmos gyűjteményéből)

Kapcsolódó bejegyzés https://regigyor.hu/belvaros/az-ideiglenes-raba-hid-terhelesi-probaja-1945/

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

2 hozzászólás

Szólj hozzá!

19 − 1 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját