Horváth mechanika


Horváth György villamossági és me­chanikai vállalata és üzlete az Árpád út 43. szám alatt.

Horváth György tanulmányait Budapesten a Technológia iskola gépészeti és eletrotechnikai szakán végezte. Mint segéd és csoportvezető a győri ágyugyárban dolgozott. 1920-ban önállósította magát.

Horváth György műszaki áruháza. Árpád út 43.
„A képeslapot 1928 október 21-én adták fel a postabélyegző szerint és külön meg is van dátumozva .”
(Kép: Id. Sári Tibor)

Kerékpár, varrógép eladással és javítással és rádió szereléssel is foglalkozott. Alkalmazottainak száma 12-14 fő volt. 1915-ben a 32. honvéd gyalogezredhez vonult be, majd 1917— 19-ig az ágyugyárban dolgozott.

„Horváth György mechanikai műhelye a húszas években. A bejárattól jobbra az anyai nagymamám, Maitz Johanna.” – írja a kép küldője Lendvai Ákos)

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

2 × 3 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját