Glaser Henrik mészárszéke az Újvilág téren


Glaser Henrik mészáros 1911. október 17-én nyitotta meg mészárszékét az Opitz Ferenc (ma Lukács Sándor) utca 10. sz. alatt.

Glaser Henrik Nádorvárosban, az Újlak utca 14-ben, a volt Winkler-féle mészárszék helyén nyitotta meg első üzletét 1908 júliusában. 1911-ben a Belvárosba, az Opitz Ferenc utca 10. sz. alá helyezi át mészárszékét.

Hírdetés az áthelyezésről. (Győri Újság, 1911. 10. 14.)

Jáki István fotója 1930 körül készült egy téli estén. A képen az Újvilág tér – Varga utca – Opitz Ferenc (ma Lukács Sándor) utca sarok látható.

Glaser Henrik üzlete az Újvilág téren, az Opitz Ferenc utca 10. sz. alatt.

A mészárszék 1936 októberében a Káposztás köz 6. sz. alá költözött.

Fotó: Jáki István.

Hálás köszönet Jáki Ilonának, a fotós lányának hogy a képet eljuttatta hozzám.

Fotónegatívról digitalizálta Pirityné Eszter.

Címkék: ,

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

öt × 3 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját