Divatbemutató a győri Állami Áruház kirakatában.


1962. novemberében kirakati divatbemutatót tartottak a győri Állami Áruházban.

„Valódi modell – hamis képernyő” címmel tudósított az eseményről a Kisalföld napilap 1962. november 9-i száma.

„Nagy sikere van a győri áruház kirakati divatbemutatójának. 

A Győri Állami Áruház előtt néhány napja sokan figyelik a kirakatokat, s benne a látnivalót: a hamis televízióképernyőt és az élő modelleket. A képernyő alatt ott a felirat „Tessék választani„.

Tessék választani (kép: Magyarország 1965, Kossuth könyvkiadó – 1965)

S a nézők választanak is. Mire a tizedik maneken mutatja csinos pulóverét, a nézők már ötöt is választottak. De melyik legyen az igazi? Ezt a legnehezebb eldönteni, mert a bemutatott ötvenféle pulóver és kuligán egyformán szép ízléses. A választásban segít a hangosbemondó. A férfiaknak inkább a manekenek tetszenek. Ismerik őket évek óta, hiszen napról napra ott állnak az áruház pultjai mögött, s kínálják az árukat. A férfi nézők csak egyet kifogásolnak: miért nem mutatnak be férfi pulóvereket, ruhákat, kabátokat vagy kalapokat is?

– Ami késik nem múlik – mondja Ray Béla, az áruház áruforgalmi osztályának vezetője -, hamarosan a férfiak kívánsága is teljesül. November 20-án férfi- és gyermekkabátokat is bemutatunk. A áruház terve szerint az újszerű divatbemutatót, amely Ray Béla ötletét dicséri, tovább fejlesztik. Időnként cipőket, szoknyákat, kabátokat, kosztümöket mutatnak be. A tervnek megfelelően már tegnap este változtak a modellek. A manekenek átmeneti- és télikabátokat s hozzájuk illő kalapokat mutattak be. A legújabb elgondolások szerint a jövőben női fehérnemű bemutató is lesz. A maneken a kezében mutatja meg a női fehérneműket, s ezzel egy időben a fehérnemű célszerű mosási eljárását is közli.” (Kisalföld, 1962. 11. 09.)

Divatbemutató a kirakatban (Kép: a DRKPMK helyismereti gyűjteményéből)

Az 1950. szeptember 27-én átadott győri Állami Áruház:

Az Állami Áruház 1951-ben

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

8 + 2 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját