Csúcsforgalom a győri postán, 1980


Az egész Dunántúl legnagyobb postahivatala a győri 2-es.

December első napjaitól kezdve rohamosan növekszik a levelek, üdvözlőlapok száma. A leveleken kívül temérdek a csomag. Mind az érkező, mind a kézbesített- telis-tele karácsonyra szánt finomságokkal, romlandó élelmiszerekkel. A célba érkezés sürgős! Ezért a posta vezetői úgy határoztak, hogy december 21-én, vasárnap is kézbesítik a csomagokat, ugyanis a napi csomagkézbesítés meghaladja az ezret. A nagy munkát a 2-es posta dolgozói külső segítség nélkül, a saját dolgozóikkal vállalták és teljesítik. (A Kisalföld napilap, 1980. december 20-i számában megjelent cikk alapján)

Megérkeztek az újabb csomagok

Az 1958-ban átadott Győr, 2-es posta épülete

Az 1958-ban átadott Győr, 2-es posta (Kép: fortepan_27003 uvaterv)

 

Postavagonok (photo by Werner & Hansjörg Brutzer)

 

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

2 hozzászólás

  • Rosta Béla
    2018-12-26 at 20:43

    Itt dolgoztam és nagyon jó munka helyem volt

  • BAUER JOLÁN
    2018-12-27 at 12:58

    Minden vonat első kocsija volt a postáé : még a gyermek koromban a postán küldték az élesztőt is ! Felpécen nem volt vasut állomás 3,5 km -re Halipusztára járt ki a postásunk biciklivel a küldeményekért : hajnalban szélbe -hóba -viharba dacolva az időjárás elemeivel ! Még is mindenki megkapta pontosan a levelét ,csomagját ,levelező lapját ,katonai behívóját ,,,……! Ügy emlékszem —remélem nem tévedek ,hogy a nagy szeretet csomagokért be kellett menni az Elosztóba (válogatóba ) Valahol a mozdonykör területén lehetett! Sógorom 1979. óta a Magyar Posta oszlopos tagja ! Minden Tiszteletem a küldemény válogatók -irányítók a csomagokat pakoló és logisztikusok és minden más egyébb területen dolgozó emberek iránt ! Nélkülük nem boldogulnánk meg ebben a Számító gépes Internetes világban sem ! Köszönjük a munkátokat ! üdv :Bauer Jolán aki még sohasem csalódott a postai szolgáltatások elérésében ! GYORS PONTOS és MEGBÍZHATÓ !!!

Szólj hozzá!

3 × négy =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját