Ballagás, 1935


A Győri Magy. Kir. Áll. Apponyi Albert gr. Leánygimnázium 1934-35. évben végzett növendékeinek ballagása.

A Győri Magy. Kir. Áll. Apponyi Albert gr. Leánygimnázium (ma Kazinczy Ferenc Gimnázium) 1934-35. évben végzett növendékeinek ballagása

Képek forrása: Majorné Kőberl Judit

A tablókép

A Győri Magy. Kir. Áll. Apponyi Albert gr. Leánygimnázium 1934-35. évben végzett növendékei (ma Kazinczy Ferenc Gimnázium): Strasser Sándor igazgató, Csapkay Sándor osztályfőnök, Cserba Etelka tanár, dr. Kreszta Riza tanár, dr. Hegedüs Zoltán tanár, Winternitz Lili, Zemanek Margit, Kosztolányi Margit, Oestreicher Lidia, Beke Erzsébet, Csizik Teréz, Shold Mária, Janik Mária, Póczi Ida, Martos Magda, Krausz Klára, Nemes Klára, Kiss Borbála, Wilhelms Adrianne

Csapkay Sándor (Nyitra, 1882. március 3. – Győr, 1958. június 20) osztályfőnökkel

Dr. Hegedűs Zoltán tanárral

Ballag már a vén diák

Az iskola kapujában

Az iskola udvarán

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

11 + 16 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját