A Baross út átépítése 1997-ben


1997-ben a Baross út Árpád út és Király utca közötti szakaszát Pirk Ambrus táj- és kertépítészmérnök tervei alapján teljesen átépítették.

A tervezés 1996-ban indult és 1997 áprilisában megkezdődött a kivitelezés, majd alig hat hónap múlva, október 17-én át is adták a felújított Baross utat.

A Baross út a munkák megkezdésekor már fák nélkül (Fotó: Grábics László)


Jó néhányan a város lakosai közül szóba hozták a Baross úti „fakivágásokat”. Az addig ott lévő fákat nem kivágták, hanem földlabdástól áttelepítették a marcalvárosi autóbusz végállomás mögötti területre.

A Baross út a munkák megkezdésekor (Fotó: Grábics László)
A Baross út a munkák megkezdésekor (Fotó: Grábics László)

A Baross út „visszafoglalása” 1997. október 17-én karneváli hangulatban történt meg.

„Ingyensört vert csapra Győrben a polgármester

„Visszafoglalták” a megyeszékhely sétálóutcáját

Kényelmes sétával, szép őszi időben fogtak neki tegnap délelőtt a győri polgárok a Baross út, a város sétálóutcája „visszafoglalásának”. A szervezők nem várták meg, míg a kivitelezők az utolsó simításokat is elvégzik.
A polgárok alig várták, hogy újra birtokukba vehessék a sétálóutcát.
Az érdeklődőket már délelőtt 10 órától színes programok várták több helyszínen. Három színpadon és még vagy nyolc másik helyszínen igyekeztek a szervezők és a különböző szponzorok a nagyérdemű kedvében járni. Az Arrabona Aruház előtt a legkisebbek gumi légvárban ugrálhattak, játékasztaloknál Lego-csodákat építhettek, szüleik az áruház előtt az üvegtechnika bravúros mestereinek kézügyességét csodálhatták meg. A Baross út és az Arany János utca kereszteződésében felállított főszínpad mellett a délutáni órákban söröshordót vertek csapra, és az ingyenes kimérés során a csapot a polgármester és az alpolgármesterek kezelték.”
(Kisalföld, 1997. 10. 18.)

A Baross út „visszafoglalása” 1997. október 17-én karneváli hangulatban történt meg. (Fotó: Grábics László)

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

tizenkilenc − hét =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját