Express Ifjúsági és Diák Utazási Iroda


1980 augusztus 22-én nyílt meg az Express Ifjúsági és Diák Utazási Iroda új győri kirendeltsége a Bajcsy-Zsilinszky út 41. szám alatt.

„Új helyen az Express

Az Express Ifjúsági és Diák Utazási Iroda Győr-Sopron megyei kirendeltsége eddig Győrött, az Aradi Vértanúk útján egy korszerűtlen kis helyiségben működött. Jellemző az iroda jó munkájára, hogy a nem valami fényes körülmények között is az idei év eddig eltelt időszakában 15 millió forint forgalmat bonyolított le, mintegy 15 ezer fiatal belföldi és háromezer fiatal külföldi utazását szervezte meg.

Az új iroda a Bajcsy-Zsilinszky utca 41. sz. alatt. (Fotó: Bolberitz Henrik)

Tegnap délelőtt Gvőrött a Gorkij utcai új lakótelepen a Bajcsy-Zsilinszky út 41. szám alatt Fülep János igazgatóhelyettes nyitotta meg az Express Ifjúsági és Diák Utazási Iroda Győr-Sopron megyei kirendeltségének új, csupa üveg és alumínium, mintegy 130 négyzetméter alapterületű irodáját, amelyet Bolberitz Henrik, a Győri Tervező Vállalat építészmérnöke tervezett. Az új iroda teljes költsége 2.5 millió forint.” (Kisalföld, 1980. 08. 23.)

Magyar Építőipar, 1981 / 1-2. szám / Bolberitz Henrik: Express utazási iroda, Győr
Az Új-bástya romjai mellett az Express

Az Expressz Utazási Iroda (teljes nevén Express Ifjúsági és Diák Utazási Iroda) éveken át a KISZ idegenforgalmi vállalataként működött. Alapításakor az IBUSZ-on kívül az egyetlen idegenforgalmi vállalat volt Magyarországon.

Címkék:

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

13 − 12 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját