Fűszerkereskedés Nádorvárosban


1922-ben nyílt meg Barna György fűszer, liszt és terményüzlete Nádorvárosban, az Erzsébetliget u. 1. sz. alatt.

Barna György szakmáját Győrött tanulta, 1912-ben szabadult fel. Mint segéd Budapesten dolgozott. 1922-ben nyitotta meg önálló üzletét saját házában az Erzsébetliget (ma Mónus Illés) utca 1. szám alatt. A nádorvárosi egyházközség képviselő testületének, a Kath. Kör, a Lloyd Egyesület, a Kisfüszeresek Szakosztályának, a DAC.-nak s több más társadalmi egyesület tagja volt.

Barna György üzlete az Erzsébetliget u. 1. – Szent Imre herceg u. 36. sz. alatt 1930 körül (Kép: MKVM – leltári szám: KF_71_248)
Hírdetés a Munkások dal- és zeneközlönye, 1930-06-01-i számából

1933-ban betőrők jártak az üzletben.

A Kis újsag 1933-06-23-i számából.

Még az 1947-es címtár szerint is Barna György a kereskedés tulajdonosa.

A Zöldség-gyümülcsbolt az 1970-es években. (Fotó: Szabó György)

A fűszerkereskedés után zöldség-gyümölcs boltként üzemelt a házban, melyet 1982-ben bontottak le az Egészségügyi iskola építése miatt.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

14 − tizenhárom =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját