Az egymilliomodik


1975. december 13-án adták át Győrben a 15 éves lakásfejlesztési terv egymilliomodik lakását.

Győr-Adyvárosban, a Munkásőr u. 32. (ma Kodály Zoltán u. 49.) számú tízemeletes házban Bondor József építésügyi és városfejlesztési miniszter adta át az egymilliomodik lakás kulcsait Kakics Istvánnak, a győri Magyar Vagon- és Gépgyár munkásának és feleségének.

„Az egymilliomodik lakás: jelképes kulcsátadás Adyvárosban” (Kisalföld, 1975. 12. 14.)

A cikk folytatása:

„Öt lány három szobában”

„Kakics Istvánék karácsonyi ajándéka: a három szoba, hallos, padlószőnyeges lakás Győrben, a Munkásőr utcában. Heten költöztek ide: a szülők és öt lánygyerekük. Nagy a boldogság, amit csak tetéz, hogy ők lettek a 15 éves lakásfejlesztési program egymilliomodik lakásának tulajdonosai.
A két legkisebb lány — Ildikó és Hajnalka — (hatévesek, ikrek), éppen a kádban ücsörögnek. Naponként kétszer-háromszor is fürdenének, hiszen eddig még sohasem volt fürdőszobájuk. A nagyobbak közül a legidősebb, a 20 éves Mária, délutáni műszakban van az Elzett Lemezárugyárban, a 19 éves Rózsi szintén dolgozik a Növényolajnál, Zsuzsa kereskedelmi tanuló, jövőre végez. Az udvarlójával van, akit az új lakásban mutatott be a szüleinek.
Az apa is csak később jön haza (a vagongyár hátsóhíd-műhelyében csoportvezető), mert szenvedélyes galambtenyésztő, és gondoskodnia kell kedvenc madarairól, amelyeket még a régi lakásnál tartanak.
A mama a Győri Keksz- és Ostyagyárban dolgozik, de szabadságot vett ki, hiszen nem könynyű dolog a költözködés, a család áttelepítése a régi lakásból az újba.”
(Népszabadság, 1975. 12. 25.)

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

7 + 1 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját