Kutasy Károly fűszerüzlete


1907. októberében nyitotta meg fűszer és csemege kerskedését Kutasy Károly a Széchenyi tér 4. sz. alatt az ún. Vastuskós-házban.

A Győri Napló, 1907. október 2-i számában az alábbi hírdetés jelent meg:

„Van szerencsém Győr szab. kir. város és vidéke nagyérdemű közönségének szives tudomására juttatni, hogy a régi jó hírnévnek örvendő, már 73 éve fennálló Zittrich Mátyás-féle Fűszerkerskedést jelenleg Major Balázs úrtól megvettem s azt a mai igényeknek megfelelően csemegével kibővítve saját nevem alatt, mint törvényszékileg bejegyzett cég tovább fogom vezetni.
Miután tapasztalataimnak nagy részét 12 éven keresztül Budapesten a legelső rangú czégeknél u. m. Vogel Gyula, Dietrich és fia, Siedl József és Pintér Gyula cs. és kir. udvari szállítók üzletében sajátítottam el, ismerve a legelső és legjobb beszerzési forrásokat és így csak a legjobb minőségű árukat tartom raktáron, miáltal remélem nagyrabecsült vevőimnek legkényesebb igényeit is kielégíthetni.
A nagyérdemű közönség becses pártfogását és jóindulatát kéri, kiváló tisztelettel KUTASY KÁROLY fűszer és csemege-kereskedő, Győr, Széchenyi tér 4.”

Kutasy Károly fűszerüzlete 1910 körül. (forrás: Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum
leltári szám/regisztrációs szám: XJM.F.227)
Hírdetés a Dunántúli Hírlap, 1907. 10. 27-i számából.

Kutasy úr 5 évig vitte az üzletet, melyet 1912. novemberében Morvay Lajos vett meg.

Az átadás – átvétel (Összetartás, 1912. 11. 26.)

A Széchenyi tér 4. sz. házról (Vastuskós-ház) bővebben itt > https://regigyor.hu/belvaros/szechenyi-ter-4-sz-vastuskos-haz/

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

tizennyolc − egy =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját