A győri Centrum Áruház bővítése


1984. szeptember 27-én, reggel 9 órakor nyílt meg a győri Centrum Áruház új szárnya a Bajcsy-Zsilinszky u. és az Aradi vértanúk u. sarkán.

Az Aradi vértanúk u. – Bajcsy-Zsilinszky u. sarkán földszintes házak álltak, helyükre épült a Centrum Áruház új szárnya:

A Deák (Aradi vértanúk) u. 1949-ben

 

Az Aradi vértanúk u. – Bajcsy-Zsilinszky u. sarok 1970-ben (Kép: DRKPMK helyismereti gyűjteménye)

dr. Winkler Gábor (GYSMTTV) által tervezett épület  több mint 30 millió forintba került és ezzel egyharmadával nőtt a Centrum Áruház alapterülete.

Tudósítás az építkezésről (Kisalföld, 1983. 03. 12 .)

A sarokház építése (fotó: Persa András)

 

Hirdetés a Kisalföld, 1984. 09. 23-i számából

A Kisalföld napilap, 1984. szeptember 28-i száma így írt az átadásról:

„Történetének immár valóban piros betűs ünnepeként tarthatja nyilván szeptember 27-ét a Győri Centrum Áruház. 1950. szeptember 27-én adták át rendeltetésének a Belváros akkor legkorszerűbbnek számító kereskedelmi létesítményét, az Állami Áruházat. 1977-ben szintén ezen a napon köszönthette először vásárlóit átrendezett, bővített részlegeivel az áruház. Kaszás Kálmán, a Centrum Áruházak Vállalat vezérigazgatója adta át rendeltetésének a több mint harminc millió forintért bővített áruházi részleget. Szólt arról, hogy az összesen 1100 négyzetméternyi alapterülettel (ebből 530 az eladótér) az eddiginek egyharmadával bővült a győri Centrum Áruház. Az új szárny – amely földalatti raktárrendszerrel kapcsolódik a régi épülethez – ad helyet a Műszaki Osztálynak. Ezt a legkorszerűbb kereskedelmi elvek szerint alakították ki. Hi-fi szalon, szabadidő butik, háztartási kisgépjavítás, mini órásműhely kapott helyet a Műszaki Osztályon.”

Kisalföld, 1984. 09. 28.

 

Fotók az új Centrum Műszaki Áruházról:

Árkádok az Aradi vértanúk utcai oldalon

Az Aradi vértanúk u. a Centrum Műszakival a ’80-as évek végén.

 

A Centrum sor az 1990-es években

Címkék: , ,

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

1 hozzászólás

Szólj hozzá!

húsz − 6 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját