Egy Kandó-mozdony balesete Győrben.


1941. december 11-én csütör­tökön éjszaka a győri vasútállomás közelében egy Kandó-mozdony és egy személykocsi összeütközött.

„Felborult egy villamosmozdony és kisiklott egy személykocsi a győri pályaudvaron

Még csütörtök este 10 óra tájban történt, hogy a Baross híd közelében egy villanymozdony és egy gőzmozdony által vont vasúti személykocsi,- amely üres volt, — összeütközött. Az összeüt­közés vontatás közben, így lassan tör­tént, mégis, a villanymozdony felborult és a személykocsi kisiklott.

„Talpra” állítási kisérlet. (Kép: fortepan_257365 / Ladinek Viktor)

A hatalmas súlyt képviselő 100 tonnás villanymozdonyt egész éjszakai munkával sem tudták „talpra” állitani, a személykocsit azonban visszahelyez­ték a sínekre.

A kisebb baleset alkalmával em­beréletben kár nem esett, a vizsgá­lat pedig megindult.

Legújabb értesülésünk szerint a péntek esti órákban sikerült a felborult vil­lanymozdonyt a sínekre emelni. (Győri Nemzeti Hírlap, 1941. 12. 13.)

Pirossal jelöltem a baleset helyszínén ezen az 1939-es léigfotón. (Fotó: Thomann Lajos)

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

tizenkettő − öt =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját