Dauer szalon a Baross úton


1964. november 4-én Dauer szalon nyílt a Baross (akkori nevén Lenin) út 29. sz. alatt.

A szalon megnyitásáról így írt a Kisalföld, 1964. 11. 05-i száma:

„Korszerű fodrászszalon nyílt Győrött

Naponta hatszáz vendéget szolgálnak ki

Győrött tegnap a szép nem érdeklődésére leginkább számot tartó esemény egy reprezentatív fodrászszalon megnyitása volt. Győr belvárosában Fürst Ferenc, a KISZÖV megyei elnöke tegnap délben egy másfél millió forintos értékű létesítményt adott át a nagyközönségnek.

Az új női fodrászszalon felszerelésében a legmagasabb igényeket is kielégíti. Egy műszakban tizenkét fodrász, három fejmosó, két kozmetikus, valamint ugyancsak két manikűrös áll az üzletbe belépő lányok és asszonyok rendelkezésére.

A Dauer szalon a Baross úton 1965-ben.

A tegnap átadott létesítmény európai színvonalat képvisel. A győri női fodrászat bármelyik európai fővárosban megállná a helyét. Világításában, berendezésében egyaránt korszerű. A szövetkezet vezetősége még arról is gondoskodott, hogy a várakozó hölgyek a büfében feketét és egyéb alkoholmentes italokat fogyasszanak. Az emeleti szinten kozmetikai részleget rendeztek be. Kényelmes heverőszékeken ezen a helyen egyszerre három vendéget tudnak kiszolgálni.

A szalon naponként mintegy 5—600 nőt szépít meg.
Győr városának idegenforgalmi és egyéb szempontokból is nagyon hasznára válik ez a létesítmény.”

Videó a szalon megnyitásáról:

https://filmhiradokonline.hu/player.php?id=17937

Címkék:

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

19 + 1 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját