Baleset a Deák úton


1941. június 2-án baleset történt a Deák Ferenc utca és az Árpád út kereszteződésében.

Győr egyik veszélyes kereszteződése volt a Deák utca és az Árpád út találkozása. A korabeli sajtó viszonylag sokszor tudósított az itt történt balesetekről.

A Győri Nemzeti Hírlap 1941. június 6-i számában is olvashattunk egy esetről, melyről fénykép is maradt fent.

„Közlekedési szerencsétlenségek pünkösd ünnepein

….

Ugyancsak hétfő délután, egy óra tájban a másik veszedelmes közlekedési kereszteződésnél:

az Árpád út és Deák utca sarkán rohant össze két személyautó,

Az Árpád útról jövő RA 473 számú és a Deák utcában haladó AP 233 rendszámú személygépkocsi. — Az utóbbi megfordult és a járdára zuhant.

Baleset a Deák u. – Árpád út sarkon. (Fénykép Komondi Miklós gyűjteményéből)

A nagy recsegés-ropogásra hatalmas tömeg gyűlt egybe, majd kivonultak a mentők is, akik dr. Belángi László városi tanácsost, az egyik autó utasát könnyebb fejsérüléssel vitték kórházba, ugyancsak odakerült Glóser Ferenc győri gépészmérnök, a másik autó utasa is, homlokán és térdén szenvedett sérülésekkel. A kórházból később elbocsátották őket. A vizsgálat megindult.”

Címkék:

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

három × három =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját