A KSH győri székháza


1969. február 21-én adták át rendeltetésének Győrött a Bem tér és a Dugonics utca sarkán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) győri székházát.

A Kisalföld napilap 1969. február 22-i száma így írt:

„Pénteken délelőtt adták át rendeltetésének Győrött a Bem tér és a Dugonics utca sarkán a Központi Statisztikai Hivatal Győr – Sopron megyei Igazgatóságának új székházát.

Az épület alaprajza:

Az épület alaprajza

A 3 szintes irodaház földszintjén irattár, hőközpont és garázs, az emeleteken irodahelyiségek nyertek kialakítást.

Építész: Bödök Miklós

Statikus: Krizsnánszky Lajos

Gépészek: Jakatics Béla, Schőberl Gyula, Szekeres Sándor

Az építés és berendezés költségeit is magában foglaló, 2,3 milliós értékű objektumot Szegedi Pál a megyei igazgatóság vezetője adta át a megye, a város párt- és tanácsi közéleti vezetőinek jelenlétében. Az új irodaházban a munkát hétfőn kezdik a megyei igazgatóság dolgozói.”

Kisalföld, 1969. 02. 22.
A KSH épülete a Bem tér felől (Győriterv kiadvány)
A KSH épülete a ’80-as években
Címkék: ,

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

öt × öt =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját