Győr idegenforgalmi prospektusa


Az 1930-as évek elején a győri Kereskedelmi és Iparkamara Idegenforgalmi Hivatala prospektust adott ki a városról és környékéről.

„Felhívás a győri amatőr-fényképészekhez
A kereskedelmi és iparkamara Idegenforgalmi Hivatala a közeljövőben képes prospektust ad ki a városról és környékéről. A prospektus gyönyörű kiállitásban, pompás képanyaggal fog megjelenni, azonban ez utóbbi még kiegészítésre szorul. Épp ezért az Idegenforgalmi Hivatal felkéri azokat az amatőröket, akiknek birtokában oly képek vannak, melyek egy prospektus céljaira alkalmasnak látszanak, bocsájtsák azokat rendelkezésre. Nem csak épületekről, műemlékekről készült felvételeket tudnak használni, hanem olyanokat is, melyeknek tárgyát valami érdekes helyi esemény (úszóverseny, fotbal- vagy tenisz-mérkőzés, strand, evezős, kórzófelvétel stb.) képezi.”
(Dunántúli Hírlap, 1932. 02. 07.)

Győr idegenforgalmi prospektusa három nyelven (magyar, német és francia) jelent meg.

A prospektus borítója. „Győr a három folyó városa”
„Rába-részlet, háttérben a kármelita templommal”
„Fürdőélet a Dunán” – Rábarészlet a sétatérrel”
„Kilátás a Püspökvár tornyából a Dunára” – „Dunaparti részlet”
„Evezősök a Rábán” – „Rábca-részlet”
„Utcarészlet a régi Belvárosból” – „Erzsébet tér”
„Püspökvár” – „Gyárvárosi templom”
„Városház” – „Széchenyi-tér”
„Részlet a városi medencés fürdőből” – „Sportélet a Győri Csónakázó Egylet tenniszpályáin”
Győr rövid ismertetése három nyelven
„Részlet a városi medencés fürdőből és versenyuszodából”

Kapcsolódó bejegyzés > https://regigyor.hu/belvaros/gyor-idegenforgalmi-prospektusa-1939/

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

kettő × 3 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját