Autósfelvonulás 1975-ben


1975 április 30-án a győri autósok a Magyar Autóklub rendezésében, sorrendben a hatodik felvonulásukat tartották.

„Autósfelvonulás
Szerdán, az ünnep előestéjén a győri autósok a Magyar Autóklub rendezésében, sorrendben immár a hatodik felvonulásukat tartják.

Gyülekezés a kemping előtt.


A részt venni szándékozók holnap este 6 órakor gyülekeznek a győri kemping előtt, ahonnan, miután feldíszítették kocsijukat, fél 8-kor indulnak a következő útvonakon: régi 1-es út, Mártírok útja, Tanácsköztársaság út, Munkácsy út, Petőfi-híd, Rát Mátyás tér, Kettős híd, Köztársaság tér, Alkotmány utca, Széchenyi tér, Czuczor Gergeiy utca, Tanácsköztársaság útja, Lenin-híd, külső Lenin út, Felszabadulás útja, Bacsó Béla út, Ifjúság körút.
A legszebben díszített kocsi tulajdonosai, még az indulás előtt, tiszteletdíjban részesülnek és mindegyik gépkocsi vezetője megkapja a Magyar Autóklub emlékplakettjét.”
(Kisalföld, 1975. 04. 29.)

Több mint 500 autós vett részt a felvonuláson.

Kisalföld, 1975-05-01.
Gyülekezés a kemping előtt. Alig fér el a 8-as busz.

Fotók forrása: Matusz Károly hagyaték / Széchenyi István Egyetem

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

14 − egy =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját