Az „Ezüst sas” patika


1966-ban az „Utószezon” című  film díszleteként  felépítettek egy házat a győri Széchenyi téren, a Lloyd oldalához.

A Kisalföld napilap 1966. július 24-i számából:

Képes tudósítás a „patika” építéséről (Kisalföld, 1966. július 24.)

Fábri Zoltán „Utószezon” című filmjének egy részét Győr Belvárosában forgatták  Páger Antallal, Apor Noémivel, Szendrő Józseffel, Básti Lajossal, Rajz Jánossal és sok győri statisztával.

A forgatásra elkészült az „Ezüst Sas” patika, melyet érdeklődve figyeltek a járókelők.

Az Ezüst Sas patika (Fotó: Will József)

Az Utószezon című film ősbemutatóját 1967. február 18-án tartották a győri Rába filmszínházban, melyen részt vettek a film szereplő és alkotói is.

Az Utószezon c. film bemutatója (Kisalföld, 1967. február 12. )

Részlet a filmből melynek egy része az Ezüst Sas patikában játszódik:

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

húsz + 4 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját