Győr, szabad királyi város és vármegye


“A három folyó városa.

A Bécs – Budapest – Konstantinápoly vasútvonal mentén nyugat felől Győr az első nagyobb magyar vidéki város. Tudásával, szorgalmával nevét ma már az ipar és kereskedelem világtérképére írta

Így kezdődik a Nemzeti Újság Győrről szóló képes melléklete. Négy nyelven (magyar, német, angol, francia) olvashatunk benne a város történetéről, iparáról, kereskedelméről, pénzügyi helyzetéről stb..

A Nemzeti Újság képes mellékleteként kb. 1926-ban jelent meg.

Első rész

Második rész

Köszönet Németh Vilmosnak.

Címke: ,
kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat Facebook-on, illetve már itt, a weboldalon is.

Havi rendszeres támogatást az alábbi gombbal és az összeg kiválasztásával kezdeményezhetsz:

You may also like

Szólj hozzá!

Főszerkesztő

Kozma Endre

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”