Tízezren a Régi Győrön


Régi képeslapok, üzemi fotók, térképek, családi albumok fényképei is fellelhetők Győrről a Facebookon. Már több,mint tízezren járnak ide nosztalgiázni, vagy ismerkedni a múlttal.

A fiatal generációt csodálkozással, az idősebbeket nosztalgiával ajándékozza meg az rengeteg gyönyörű, vagy egyszerűen csak érdekes kép, amiket Győrről gyűjtöttek össze győriek a Facebookon.

A Régi Győr nevű oldal szerkesztői folyamatosan fogadják és töltik fel azokat a fotókat, videókat, amiket eddig talán csak maguk a készítők és azok családja láthatott. A gyönyörű régi képeslapok olyan korszakokról árulkodnak, amikor még fordítva folyt a Rábca és az egyik hídját Krajcárosnak hívták.

Betekinthetünk üzemekbe, gyárakba, végignézhetjük, hogy épültek a lakótelepek, vagy hogy milyen képeket készítettek városunkról a nagy bombázás előtt.

Érdekes kirándulásra invitálnak, ahol az épületeket nézve bizony a napi rutinnal rendelkezőknek is el kell gondolkodnia azon, vajon hol készült egy-egy felvétel.

Kuriózumok, érdekességek sora vár mindenkit, akit érdekel a történelem. Azért is érdemes az albumokat böngészni, mert könnyen találhatunk olyan képet, ami a “mi környékünkön” készült..

Forrás: infogyor

Címke:
kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat Facebook-on, illetve már itt, a weboldalon is.

Havi rendszeres támogatást az alábbi gombbal és az összeg kiválasztásával kezdeményezhetsz:

You may also like

Szólj hozzá!

Főszerkesztő

Kozma Endre

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”